Plannen is een gewéldig vak

Ben je op zoek naar een interessante job of gewoon benieuwd naar carrièremogelijkheden? Misschien heb je al eens een job als planner overwogen. Er zijn meer dan genoeg redenen waarom personeelsplanning een geweldige job is.

Het is een uitdagende job met veel afwisseling, geen dag is dezelfde. Je levert een belangrijke bijdrage aan de resultaten van je organisatie. Het is een job die verschillende onderdelen van een organisatie met elkaar verbindt. Je leert élke dag wel iets bij, en er zijn tal van mogelijkheden om je professioneel te ontwikkelen.

Personeelsplanner

Als personeelsplanner of manpower planner is het jouw uitdaging om de juiste mensen op de juiste plek op de werkvloer te krijgen.

Je bent verantwoordelijk voor de inplanning van medewerkers op de werkvloer, al dan niet in een 24/7 werkregeling. Je streeft ernaar om telkens een optimale bezetting te krijgen zodat het werk kan worden uitgevoerd, door de juiste mensen. Je zorgt als personeelsplanner voor een correcte opvolging van verlof, afwezigheden en opleidingen. Indien nodig werk je naar een gelijkmatige verdeling van dag- en nachtshiften onder het beschikbare personeel.

Dispatcher of service planner

Je coördineert en je organiseert verschillende installatie-, reparatie- en onderhoudsactiviteiten van techniekers.

Als dispatcher van techniekers zorg jij ervoor dat je technici elke dag goed de baan op kunnen. Je behandelt e-mails en telefoons van klanten. Daarbij verzamel je de nodige informatie over de klant, en zijn of haar probleem. De vraag voor een herstelling, indienststelling of onderhoud vertaal je naar evenwichtige uurroosters. Rekening houdende met prioriteiten en de vaardigheden van je techniekers. Je zorgt ervoor dat je techniekers naadloos van de ene naar de volgende opdracht kunnen – vaak over heel België.

Planner personenvervoer

Planning van (regionaal) vervoer per autobus of touringcar, openbaar vervoer, vervoer van personeelsleden naar en van hun bedrijf.

Als planner of dispatcher van (openbaar) vervoer zorg je voor een optimale afstemming tussen orders, diensttijden en chauffeurs. Je staat in voor de opmaak van de dienstroosters van chauffeurs. Je verwerkt vervoersopdrachten en je bezorgt die aan de chauffeurs. Je deelt ritten zo efficiënt mogelijk in, begeleidt en informeert chauffeurs tijdig en zorgt steeds voor een optimale planning. Je biedt ondersteuning en je onderneemt actie bij problemen.

Wil je meer weten?
Ben je geprikkeld door de job van planner of dispatcher? We vertellen je er graag meer over.
Laura Waets
Stuur Laura een e-mail
T+32(0)3 218 95 39
mail l.waets@dehora.be
Dehora Consultancy Group gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.